Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
D vitamin adagolása, túladagolás képes leírás - D-vitamin.tlap.hu
részletek »

D vitamin adagolása, túladagolás - D-vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dvitamin.tlap.hu » D vitamin adagolása, túladagolás
Keresés
Találatok száma - 4 db
D-hipervitaminózis

D-hipervitaminózis

Mivel zsírban oldódó prohormonról van szó, ezért majdnem ugyanaz mondható el róla, mint amit az A-vitamin esetén már említettünk a fi-karotinról, nehéz túladagolni. Felhalmozódik ugyan, de nem a májban, hanem a zsírszövetben, és onnan a szükségletnek megfelelő a kiáramlása és kalci-triollá feldolgozása. De azért hosszan és óriási mennyiségben (amely a szükségletet többszörösen meghaladja) történő szedése már következményekkel jár, főleg az erre jóval érzékenyebb csecsemőkön, kisgyermekeken. Felnőtteken a tartós nagy adagban történő (naponta mintegy 60 000 Egység, vagy másképpen 1,5 mg) fogyasztás mérgezéshez vezet.

D-vitamin helyes adagolása

D-vitamin helyes adagolása

Milyen hatással van egy felnőttre, ha hónapokon át napi 400 NE D vitamint kap? Semmi. A vérében vagy nem változik, vagy csökken a D vitamin szintje. A kérdés tehát az, mennyit kéne bevinni a D vitaminból ahhoz, hogy ne csökkenjen, vagy még inkább, a megfelelő mértékig növekedjen a vér D vitaminszintje felnőttben és terhes nőkben? A kérdés először az, mennyi a normál szintje a D vitaminnak a vérben. A Mayo Orvosi Laboratóriumok mérése szerint 15-80 ng/ml közt van. A D vitamin vérszintje azonban függ a szélességi foktól és az évszaktól, napsütötte helyeken élőkben 54 és 90 ng/ml között van.

D-vitamin túladagolás

D-vitamin túladagolás

A D-vitamin túladagolása súlyos vesekárosodást eredményez. Nyáron figyelembe kell venni azt is, hogy napsütés következtében eleve magasabb a D-vitamin szintünk. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy a természetesen úton, napsütés hatására keletkező D-vitamin nem adagolható túl. Túladagolás csak egyéb készítményekkel, táplálékkiegészítőkkel lehetséges.

Testépítés, Body building magazin hírek
6 lépés az önfegyelem megtartásához a fitness célok elérése érdekében
6 lépés az önfegyelem megtartásához a... A rendszeres sport, a határaink túllépése, a kalóriabevitel figyelemmel követése és a helyes étkezés - ez mind fegyelmet igényel. Azonban nem mindenki képes kontrollálni döntéseit és sokan a gyenge akaraterejükre hivatkoznak. Hogyan érjük el a megfelelő önfegyelmet, hogy folyamatosan haladhassunk a fitness céljaink felé vezető úton? Próbáld ki ezt a 6 egyszerű...
8 tipp az edzés utáni regenerációhoz
8 tipp az edzés utáni regenerációhoz A pihenés és a regenerálódás minden edzésterv nélkülözhetetlen része. Az...
8 tanács a sportos kerek fenék kidolgozásához
8 tanács a sportos kerek fenék... A feszes fenékért bizony meg kell dolgozni, és mi most eláruljuk a formás popsi...
D-vitamin túladagolás

D-vitamin túladagolás

Nap sugarai a fő forrása a D-vitamin a szervezet számára, és szükségessé válik, hogy fokozza a kalcium felszívódását és egyéb ásványi anyagok. Vannak, akik lehet, hogy a D-vitamin-kiegészítők, ha van egy csont felajzott betegség vagy kalciumhiány. Továbbá, sok élelmiszer forrásokból, hogy gazdag D-vitamin és ellátni a szervezetet is. Az egyetlen módja egy személy kaphat túladagolása D-vitamin azáltal, hogy túl sok kiegészítőket egyszerre. A szervezet nem tudja, mennyi D-vitamint fogyaszt, ha nem egy természetes forrás.

Tuti menü