Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
D vitamin az egészségért képes leírás - D-vitamin.tlap.hu
részletek »

D vitamin az egészségért - D-vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dvitamin.tlap.hu » D vitamin az egészségért
Keresés
Találatok száma - 23 db
A D vitamin hatása a csontsűrűségre

A D vitamin hatása a csontsűrűségre

A D-vitamin egy olyan zsírban oldódó vitamin, mely elősegíti a kalcium felszívódását, így erősítve a csontokat. Jó tudni, hogy a D-vitamin a napozás hatására is képződik, éppen ezért olyanoknak akiknek a csontjai gyengébbek ajánlatos sokat tartózkodniuk a napon, ha pedig a napsütés ne áll rendelkezésünkre, akkor étkezéssel kell bevinni szervezetünkbe a megfelelő mennyiségű D vitamint. Ezt megtehetjük, ha különféle halakat, gabonaféléket, sajtot, osztrigát vagy vajat fogyasztunk, mivel ezek mind kiváló D vitamin források.

A D-vitamin a melanoma ellen

A D-vitamin a melanoma ellen

Az új felfedezés alátámasztja azt a korábbi elképzelést, miszerint a D vitamin kulcsfontosságú a bőr egészségének fenntartásában. Dr. Julia A. Newton-Bishop, az angliai Leeds Egyetem bőrgyógyászprofesszora munkatársaival 872 betegnél dokumentációját átnézve megállapította, hogy kisebb terjedelmű, és kiújulásra kevésbé hajlamos melanomái vannak azoknak, akiknek szervezetében magas a D-vitamin szintje.

A D-vitamin lassítja az öregedést?

A D-vitamin lassítja az öregedést?

A tejben nagy mennyiségben megtalálható D-vitamin főleg gyulladáscsökkentő hatása miatt akár az öregedést is lassíthatja - olvasható egy, az 'American Journal of Clinical Nutrition' című szaklapban megjelent tanulmányban. Egy 2100 nő részvételével készült felmérés során amerikai és brit kutatók rájöttek, hogy a magasabb D-vitamin szint csökkenti az öregedési folyamatokat és a depresszióra való hajlamot. A nők mind 19 és 79 év közötti ikerpárok tagjai voltak.

Testépítés, Body building magazin hírek
6 lépés az önfegyelem megtartásához a fitness célok elérése érdekében
6 lépés az önfegyelem megtartásához a... A rendszeres sport, a határaink túllépése, a kalóriabevitel figyelemmel követése és a helyes étkezés - ez mind fegyelmet igényel. Azonban nem mindenki képes kontrollálni döntéseit és sokan a gyenge akaraterejükre hivatkoznak. Hogyan érjük el a megfelelő önfegyelmet, hogy folyamatosan haladhassunk a fitness céljaink felé vezető úton? Próbáld ki ezt a 6 egyszerű...
8 tipp az edzés utáni regenerációhoz
8 tipp az edzés utáni regenerációhoz A pihenés és a regenerálódás minden edzésterv nélkülözhetetlen része. Az...
8 tanács a sportos kerek fenék kidolgozásához
8 tanács a sportos kerek fenék... A feszes fenékért bizony meg kell dolgozni, és mi most eláruljuk a formás popsi...
A D-vitamin növeli a termékenységet

A D-vitamin növeli a termékenységet

A gyermekre vágyó párok legjobban teszik, ha elutaznak valamilyen napos helyre vakációzni - és nem csak azért, mert ilyenkor rendszerint több romantikus percet töltenek együtt. A kutatók szerint ugyanis a napfényben található D-vitamin növeli a termékenységet, javítja a nők szexuális egyensúlyát és a férfiak spermaszámát is.

Alternatív rákterápia

Alternatív rákterápia

A D-vitamin a 'napfény vitamin', egy hormon, amely több szempontból is nagyon fontos a jó egészséghez. Sajnálatosan a megfelelő D vitamin hiánya komoly problémát okoz az egész világ lakosságának. A D-vitamin hiánya különösen általános mindenfajta rákbetegségben szenvedő betegnél, ezért nagyon fontos, hogy megszűnjön a hiány. Speciális vérteszt (amely a D 25-hydroxyvitamin szintet méri) az egyetlen lehetőség annak megismerésére, hogy a személynek elegendő-e a D-vitamin szintje . (A szabványos vértesztek nem adnak eredményt a D-vitamin szintekről.)

D-vitamin a cukorbetegség ellen

D-vitamin a cukorbetegség ellen

A D-vitamin pótlása megelőzheti a gyermekkori cukorbetegséget A csecsemőkorban kapott D-vitaminpótló kezelés segíthet megelőzni a gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség kialakulását - jelent meg egy szaklap áttekintő közleményében.

D-vitamin a mellrák ellen

D-vitamin a mellrák ellen

Korábbi vizsgálatok szerint a D-vitamin csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. 'A mell sejtjei D-vitamin-érzékelő receptorokkal rendelkeznek, melyek növelik annak az esélyét, hogy a tápanyag a szervezetbe bekerülve szabályozhassa a rákos sejtek osztódását és elburjánzását. Emellett egyre több bizonyíték van arra, hogy a D-vitamin védelmet nyújthat a rák más formáival szemben is.

D-vitamin a prosztatarák ellen

D-vitamin a prosztatarák ellen

Hatékony lehet a D-vitamin a prosztatarák kezelésében egy Nagy-Britanniában lefolytatott kísérlet szerint. A D-vitamin bizonyos mennyiségű napi adagja a betegek mintegy húsz százalékánál a felére csökkentette a prosztatarák mutatójának számító PSA-értéket (prosztataspecifikus antigén).

D-vitamin az álmatlanság, feszültség és rák ellen

D-vitamin az álmatlanság, feszültség és rák ellen

A napfényvitaminnak is nevezett D-vitamin fontos szerepet játszik a csontok egészségének megőrzésében, mivel lassítja a csontritkulást. Vizsgálati adatok azonban arra utalnak, hogy ennél jóval többre képes: erősíti az immunrendszert, álmatlanság-, illetve feszültségellenes hatása van, továbbá megelőzheti a rák bizonyos fajtáinak kialakulását.

Hirdetés
D-vitamin az immunrendszer támogatója

D-vitamin az immunrendszer támogatója

A D-vitamin az immunrendszer legfontosabb támogatója - Az európai lakosság háromnegyedének nincs a szervezetében elegendő mennyiségű D-vitamin. Kulcsszerepet játszik a D-vitamin a védekezőképesség aktiválásában - mutatták ki a Koppenhágai Egyetem kutatói a Nature Immunology című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

D-vitamin az influenza ellen

D-vitamin az influenza ellen

Az influenza nem valódi járvány! A járványok fő jellemzője, hogy egy pontból kiindulva terjednek el, visszakövethető a terjedési vonaluk és a kiindulási vírushordozó. Ezzel szemben a szezonális influenza az északi féltekén télen szinte egyszerre jelenik meg több ponton és így terjed szét. Nincs kimutatható forrása, terjedési góc, egymástól független megbetegedések történnek. Még szoros, zárt közösségekben is megjelenik és egy csoporton (családon) belül is lehet, hogy csak egy megbetegedés történik, míg máshol szinte mindenki megfertőződik. Télen elég két hét szürke, nedves idő és máris megjelennek az első influenzaszerű megbetegedések. Ilyenkor először szinte kizárólag a legyengült immunrendszerű emberek - ágyban,- kórházban fekvő betegek, krónikus betegségekben szenvedők, folyamatosan gyógyszert szedők, vagy más alap betegségben szenvedők - szervezetében jelenik meg a vírus.

D-vitamin duplájára növelheti daganatok túlélési esélyét

D-vitamin duplájára növelheti daganatok túlélési esélyét

A vér magasabb átlagos D-vitamin szintje megduplázhatja a vastagbél és végbél rákos betegek túlélési esélyét, mondja egy közelmúltban a Harvardon végzett tanulmány publikációja. Hazánkban a kolorektális rák (vastag- és végbélrák) a második leggyakoribb rosszindulatú daganat, és az ilyen eredetű halálozások második leggyakoribb oka.

D-vitamin és az asztma

D-vitamin és az asztma

Azok az asztmás betegek, akiknek alacsony a D-vitamin vérszintjük, sokkal jobban szenvednek a betegségtől, mint azok a betegek, akiknek megfelelő a D-vitamin szintjük - állapítja meg egy tanulmány. Eredményeink azt sugallják, hogy a D-vitamin alacsony szintje összefüggésbe hozható a súlyosabb lefolyású asztmával' mondta a vezető kutató, E. Rand Sutherland. A kutatók a D-vitamin vérszintjének méréseit 54 asztmás betegnél végezték, párhuzamosan a légzésfunkciók, a légúti nyálkahártya hiper-reaktivitás és a szteroid gyógyszeres kezelés folyamatos monitorozásával.

D-vitamin hatása az Alzheimer és a Parkinson kórra

D-vitamin hatása az Alzheimer és a Parkinson kórra

Legújabban két tanulmányban állítják a kutatók, hogy preventív szerepe lehet olyan neurodegeneratív betegségek ellen, mint az Alzheimer és a Parkinson kór. Ennek a felfedezésnek nagy jelentősége lehet, mivel az északi féltekén egy milliárd ember szenved D vitamin-hiányban. Franciaországban, például a Párizstól északra fekvő területeken élő felnőttek 30 %- a menopauzás nők 50 %-a és csaknem 100 %-a azoknak az időseknek, akik szociális otthonokban élnek.

D-vitamin pótlás

D-vitamin pótlás

Az időszakos napfényhiány következtében (télen) az emberi szervezetben D-vitamin hiány alakul ki. A D vitamin szerepéről, és élettani hatásairól, valamint annak pótlásáról lesz szó. A D-vitamin megfelelő pótlása elengedhetetlen.

D-vitaminnal a rák ellen

D-vitaminnal a rák ellen

Több ezer önkéntest vontak be a vizsgálatba, akik 1000 és 10 000 egység közti mennyiségben vettek magukhoz naponta a vitaminból. Előtte megállapították, hogy a vérük mennyi D-vitamin 25-öt tartalmaz - a vitaminnak azt a formáját, amely rendszerint megtalálható az emberi szervezetben.

Gyermekeink egészséges csontjaiért

Gyermekeink egészséges csontjaiért

A D-vitamin kulcsfontosságú vegyület a gyermekek csontjainak fejlődéséhez és a csontállomány helyes összetételének kialakulásához. Az angolkórra jellemző csont deformációk és a késői fogzás D-vitamin kiegészítéssel hatékonyan kivédhető.

Tuti menü