Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, információk képes leírás - D-vitamin.tlap.hu
részletek »

Hírek, információk - D-vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dvitamin.tlap.hu » Hírek, információk
Keresés
Találatok száma - 9 db
A D-vitamin felvidít

A D-vitamin felvidít

A D-vitamin átsegít a tél végi depresszión, és olyan krónikus betegségek megelőzéséhez és szabályozásához is hozzájárul, mint a cukorbetegség. Az első tavaszi napsugarak segítenek a szervezetnek vitamin jobb hasznosításában.

D-vitamin a Facebookon

D-vitamin a Facebookon

A D-vitamin meghatározó szerepet tölt be szervezetünkben. Tartós hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Ilyen például: a csontritkulás (osteoporosis), izomgyengeség, izomtömeg megfogyatkozás, a szív, érrendszeri panaszok (magas vérnyomás, érelmeszesedés, stroke), az autoimmun betegségek (gyulladásos bélbetegség, rheumatoid arthritis), az angolkór, a mellrák, prosztatarák és a vastagbélrák. D vitamin szinten tartása a fentiek elkerülése miatt rendkívül fontos.

D-vitamin a melanome ellen

D-vitamin a melanome ellen

A Journal of Clinical Oncology című folyóiratban ismertetett tanulmányhoz 36 ezer, 50 és 79 év közötti amerikai nő egészségügyi adatait elemezték. A nők fele étrend-kiegészítőként naponta 1000 milligramm kalciumot és 400 nemzetközi egységnek megfelelő D3-vitamint szedett, míg a vizsgálatba bevont nők másik fele placebót kapott.

Testépítés, Body building magazin hírek
6 lépés az önfegyelem megtartásához a fitness célok elérése érdekében
6 lépés az önfegyelem megtartásához a... A rendszeres sport, a határaink túllépése, a kalóriabevitel figyelemmel követése és a helyes étkezés - ez mind fegyelmet igényel. Azonban nem mindenki képes kontrollálni döntéseit és sokan a gyenge akaraterejükre hivatkoznak. Hogyan érjük el a megfelelő önfegyelmet, hogy folyamatosan haladhassunk a fitness céljaink felé vezető úton? Próbáld ki ezt a 6 egyszerű...
8 tipp az edzés utáni regenerációhoz
8 tipp az edzés utáni regenerációhoz A pihenés és a regenerálódás minden edzésterv nélkülözhetetlen része. Az...
8 tanács a sportos kerek fenék kidolgozásához
8 tanács a sportos kerek fenék... A feszes fenékért bizony meg kell dolgozni, és mi most eláruljuk a formás popsi...
D-vitamin hatásai

D-vitamin hatásai

A D-vitamin hiánya jól ismert kockázati tényezője az angolkórnak, de korábbi kutatások szerint összefüggésben állhat az autoimmun betegségekre, valamint bizonyos ráktípusokra vagy akár a demenciára való nagyobb fogékonysággal is.

Erősítsd szervezeted D-vitaminnal!

Erősítsd szervezeted D-vitaminnal!

D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, maga a név más vitaminokhoz hasonlóan nem egyetlen vegyületet jelöl, hanem több különböző molekulát. Szakemberek gyakran hormonnak és vitaminnak is tekintik, mivel a szervezet szintetizálni képes, és számos életfunkcióban fontos szerepet játszik. Testünk a D-vitamint napfény segítségével elő tudja állítani, ugyanakkor a táplálkozással is pótolhatjuk hiányát: májban, tőkehalmáj-olajban, tojássárgájában is nagyobb mennyiségben megtalálható, ezek rendszeres fogyasztásával is fedezhető szükséglete. A bevitt vitaminnak körülbelül 50-80 százaléka szívódik fel.

Több D-vitamint és kalciumot

Több D-vitamint és kalciumot

A korábbi ajánlásoknál több D-vitamint és kalciumot kell bevinni az emberi szervezetbe egy átfogó vizsgálat szerint, amelyet az amerikai és a kanadai kormány rendelt meg. Ezekre a tápanyagokra a csontok és izmok fejlődése, egészségük megőrzése miatt van szükség. Az amerikai ajánlás figyelmeztetés a magyarok számára is, akik a kutatások szerint sem D-vitaminból, sem kalciumból nem fogyasztunk eleget.

Új felfedezések a D-vitaminról

Új felfedezések a D-vitaminról

Az utóbbi években a D-vitamin egy teljesen új megvilágításba került a tudomány színpadán. Jól tudjuk, hogy a D-vitamin befolyásolja a szervezet kalcium- és foszfor-anyagcseréjét, és ezáltal szerepet játszik a csontok és a fogak épségének megőrzésében, ám a legújabb vizsgálatok szerint a D-vitamin hiánya több autoimmun, valamint daganatos (tumoros) megbetegedés kialakulásához is hozzájárul, és növeli a szív- és érrendszeri (kardiovaszkuláris) betegségek kockázatát.

Újabb érvek a D-vitamin fontosságára

Újabb érvek a D-vitamin fontosságára

A D-vitamin kétszáznál több gén működését befolyásolja, köztük olyanokét, amelyek a rák vagy az autoimmun betegségek - így például a szklerózis multiplex - kialakulásával függenek össze - állapította meg egy brit és kanadai szakemberekből álló kutatócsoport.

Világkonferencia a csontritkulásról

Világkonferencia a csontritkulásról

Az ásványi anyagok beépüléséhez a szervezetnek D-vitaminra van szüksége. Előanyagait a táplálékunk tartalmazza, ezekből a szervezetünk is képes előállítani, de ehhez napfényre van szükség, ugyanis a bőrben képződik. Télen különösen fontos, hogy kellő mennyiségű D-vitamin jusson a szervezetünkbe, amikor keveset tartózkodunk a szabad levegőn, és gyenge a napsugárzás. Természetes forrásai a tengeri halak (lazac, angolna, hering, szardínia, tonhal), a gombák, a tojássárgája, a vaj.

Tuti menü